állítástörténet belső törzs családállítás dimenzió állítás Inkarnációs tér kollektív tér Személyiségintegrációs állítás

Három előző élet egy állításban: egy Aboriginal kisfiú, egy rettegett király és egy katona története

Előző élet, inkarnációs tér, jelen élet. Ha a generációs térben való munka nem lenne elég misztikus, akkor itt vannak az előző életes történetek. Egy lánnyal dolgoztam, aki ellentmondásos tulajdonságokat tapasztalt magában, és úgy érezte, hogy ezek nehezítik az emberekkel való kapcsolattartást, a közösségbe való beilleszkedését.

Előző élet – jelezte a kineziológiai izomteszt a beszélgetésünk után. Ilyenkor ugyanis nem csak azt tudjuk meg, hogy pl. belső szerepszemélyiségek, jelen élet, generációs vagy inkarnációs esetleg egyéb tér aktiválódott be, de egészen pontosan ki lehet tesztelni azt, hogy melyik évben, milyen kultúrában, településen, hány éves volt az az előző inkarnációd, akinek a sorsa, kialakított életmintája hat most rád. Nem ritka a nem váltás az inkarnációs térben. Most ennek a lánynak három korábbi férfi életét ismertük meg. 

  1. élet: I.e. 100 körül egy ausztráliai bennszülött közösségben született egy kisfiú, aki egészen furcsán viselkedett. Felsőbbrendűségének tudatában parancsolgatott mindenkinek, nyíltan kimutatta, hogy nem tartja megfelelőnek az ételeket, ruházkodást, a szálláshelyet és a szokásokat sem. Mindezt teljesen lenézte, és minden igyekezetével már kicsi korától azon volt, hogy teljesen leuraljon mindenkit. Egyáltalán nem vette észre, hogy azok a képek, amik erre őt látszólag felhatalmazták, a múlthoz tartoznak és nem ismételhetők. Pontosan emlékezett, hogy ő nemrégiben még hatalmas palotában élt, sok embernek parancsolt és mindenki rettegte a nevét. A törzsi közösség, ahol most élt, egyáltalán nem hajlott arra, hogy ezt a hierarchikus, kegyetlen szellemet meghonosítsa. A legnagyobb türelemmel és szeretettel bánt a gyermekkel, de igyekezett a helyi, sok ezer éves szokásokra és normákra tanítani. Sajnos, hiába, a fiú egész életében úgy érezte, hogy a csoport kizárja magából, és végig haragos és magányos maradt.
  2. élet: Réges-régen, valahol Egyiptom és Mezopotámia között volt egy birodalom, aminek a királya hatalmas és erős, de egyúttal nagyon kegyetlen volt. Hatalma megrészegítette, úgy érezte, elérte a földi emberi lehetőségek csúcsát. 
  3. élet: Még régebben, a hatalmas uralkodó születése előtt, ugyanabban az országban talán, élt egy katona, aki a parancsokat szó szerint betartotta. Eközben teljesen elnyomta a lelke szavát, és bizony sokat kellett öldökölnie. Végül a lelkiismerete teljesen elhallgatott, és ő, az eredetileg érző szívű, jószívű ember egy dermedt pusztító géppé változott. 

A konzultáció során egymás után, fordított időrendben bomlottak ki a történetek, és mindegyik szereplőnek fontos kapcsolata volt a többivel. Egyik valóságból nőtt ki a másik, érezhetően változott a szereplő karaktere.

Az ausztrál bennszülött kisfiú valójában azzal az általa annyira lenézett születéssel az utolsó esélyt kapta meg arra, hogy a lelkét meggyógyítsa, szinte visszaszerezze a végső megdermedéstől, széthullástól, amit a kegyetlen uralkodó személyisége-életvitele okozott. A törzsi közösség szegényes tárgyi világa csodálatosan bölcs és sok dimenziós, sok életre vonatkozó gyógyító tudást takart, és a gyermek, ha egy kis nyitottság lett volna a szívében, gyorsan tudott volna itt fejlődni.

De őt fogva tartotta a 2. sz. élet emléke és ebbe beleragadva halt meg végül felnőtt korában. Ez a kis változás, hogy megtapasztalta, hogy nem tud parancsolni a szellemi értékeket és a természetet harmóniában tartó közösségnek, hosszúm máig vezető fejlődési folyamatot indított el benne. 

Sajnos, ez az előző élet csak annyit tudott adni neki, hogy bár megmaradt az uralkodás bűvkörében, megtapasztalta nagyrátörő vágyai mellett a saját esendőségét is, és azt, hogy milyen érzés kizárni magát az emberi közösségből.

Az ő életének ennyi volt a tanulsága, és nem is tudtuk innen kimozdítani, ezért keresni kezdtük azt az okot, amiért ennyire fontosnak tartotta a hatalmat. 

A 3. sz. élet tere nyílt meg, ahol tulajdonképpen összetört a lelke. A kegyetlenség, amelyet parancsra naponta elkövetett, eleinte irtózással töltötte el. Folyamatosan arra vágyott, hogy uralkodó lehessen, és arról álmodott, hogy ő mennyivel jobb világot építene. De mivel ezt a jobb világot nem kezdte el felépíteni akkor és ott, azokkal az eszközökkel, amik rendelkezésére álltak, mire a következő (2.) életében tényleg hatalomra került, már ugyanolyan volt, vagy rosszabb, mint az, aki vele végeztette el a piszkos munkát.

Az állítás kérő lány megrendülten ismerte fel magában ezeknek a történeteknek a hatását, melyek persze sokkal kifinomultabban, de a mai napig dolgoznak benne. Elmondta, hogy bizonyos közösségekben vagy helyzetekben egyrészt visszahúzódónak, másrészt nagyon kritikusnak, szinte felsőbbrendűnek érzi magát, azonban ezt nem mutatja ki. Gyakran küzd mind az alacsonyrendűség, mind pedig a fensőbbségesség érzésével, de máskor jól be tud illeszkedni a csapatba és jól érzi magát. Megoldásként azt tudtuk tenni, hogy ahhoz az ősi bennszülött gyógyító közösséghez fordultunk, amely az 1. feltárult életben a lelkét befogadta.

Az állításban tisztán azt éreztük, hogy ez az Aboriginal közösség már egy kozmikus úton jár ugyan, és nem öltenek már testet a Földön, de nem felejtették el, hogy volt egy előző élet, amikor ez a lélek kapcsolódott hozzájuk. A lány azt érezte, hogy gyógyító erejüket most már el tudja fogadni, és ezzel a gyógyító erővel a másik két, sérült inkarnációra már megértéssel és jó szándékkal tud nézni. 

Egy hatalmas pozitív energia szabadult fel benne, és egy, talán már a közeljövőben felvállalható gyógyító hivatást érzett meg magában. 

Ennek a konzultációnak a végén is azzal köszöntünk el, mint már olyan sok állítás után: Nagyon szép történet volt.

Állításra itt jelentkezhetsz: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Facebook csoportomba pedig itt léphetsz be: https://www.facebook.com/groups/csaladallitasesszemelyisegintegracio

Aboriginal (ausztrál bennszülött) gyermek fa bölcsőben

Katalin

Személyiségintegrációs tréning vezető vagyok. Szeretettel várlak, ha a családállítás, a drámatechnikák és a kineziológiai izomteszt ötvözéséből álló komplex eszköztár segítségével szeretnéd gyógyítani, oldani családi, munkahelyi, vagy bármely társas problémádat. Önismereti és öngyógyító módszer, tehát saját belső világodban dolgozunk egy támogató légkörben. Az állítói napok helyszíne jelenleg Budapest és Jászberény.
Egyéni vagy csoportos állításra, coaching ülésre jelentkezhetsz a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com email címen, vagy töltsd ki a jelentkezési lapot: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Családállítóként Pozsgai Nikoletta tanítványa vagyok, de alkalmazom azokat a felismeréseket is, amelyeket sok év önismereti munka és különböző tanulmányok során magam szereztem. 7 éve vezetek rendszeresen családállításokat. Ezekről visszajelzéseket, leírásokat olvashatsz ezen az oldalon.

Eredeti szakmám szerint etnográfus és kulturális menedzser vagyok. Etnográfusként, kulturális antropológiát is tanultam, s az egyéni élettörténetek, a személyiség, mint az életpálya, életút, forrása ragadott meg. Egyéni sorsok, sokszor traumatikus élettörténetek feldolgozása érdekelt legjobban, illetve az egyén és a közösség viszonya. A narratív identitás elmélet és a gyógyító beszélgetés eszköztára indította el a keresést, melynek célja a családállításokon való részvétel, majd az állításvezetői képzés elvégzése lett. Kulturális menedzserként, szervezetfejlesztőként több közösséget alapítottam, vezettem. Dolgoztam a legkülönbözőbb érdeklődésű, hátterű felnőtt és gyermek csoportokkal, rendeztem kiállításokat, vezettem gyermekművészeti foglalkozásokat, rendezvényeket és táborokat. Mindezek mögött önálló művészeti tevékenység állt. Életem során folyamatosan összegeztem az olvasás, tanulás, tapasztalás alkotás és ráérzés által szerzett ismereteket, és igényem volt rá, hogy ezeket formába is öntsem. (Ezekből egy keveset meg is osztok, keresd a menüben az alkotások menüpontot.)

A 2013 óta elmúlt időszak egyik legjelentősebb hozadéka volt számomra, hogy – figyelmemet, időmet néha extrém módon igénybe vevő munkahelyi és magánéleti körülmények között – elvégeztem a Pozsgai Nikoletta Katalin által kidolgozott személyiségintegrációs állításvezetői képzést, ami a családfelállítás egy komplexebb és – tapasztalatból mondom – nagyon hatékony módja. Magam azon túl, amit korábban tanultam, és amit állításvezetői munkám közben a mező tanított nekem, elsősorban azt az utat követem, amit Nikoltól láttam, tehát az ő tanítványaként határozom meg magamat úgy is, mint állításvezető és úgy is, mint Szinkron 1-2 oktató, Szinkron 5/A és alapfokú NEF (női energia fitnesz) gyakorló.
Az én állítói napjaim többnyire úgy állnak össze, hogy 5-6 állítás személyes kérés alapján, és ha marad idő, lehetséges egy állítás a csoport közös árnyékára. Ezek nagyon izgalmas, a Kárpát-medence és a régi kultúrák életébe belepillantást engedő állítások, erős oldó hatással.

Saját módszeremmel dolgozom és fontos feladatomnak tartom a kollektív teres állítások vezetését. Ez inkább haladóknak való folyamat, ami út a fény ránk vonatkozó emlékezetében.

Megtisztelsz, ha problémáddal, kéréseddel megkeresel. Addig is, olvasgass az oldalamon. A leírások, visszajelzések segítenek eldönteni, ezt az élményt kerested-e.

Bottyán Katalin

Még szintén kedvelheted...