állítástörténet anya családállítás dimenzió állítás leány női kör Személyiségintegrációs állítás szer-eleme szerető

A szerelem kockázatáról szóló beszélgetés egy rég elhunyt anya árnyékával

Szerelem, ambivalens kötődés, szerelmi háromszög, egyszóval nehéz kapcsolati minták nyomába indultunk egy nap. Kedves állítást kérő fiatal nő érkezett hozzám kissé felkavarodva, szomorúan, nehéz érzésekkel.

Elmesélte, hogy egy több éves szerelem nemrégen ért véget, mert , mint kiderült hárman is voltak benne. Végül ő elégelte meg azt, hogy hiába vár, a helyzet nem rendeződik. Fájdalma, hogy őt nem választották, nem őt választották, holott a partnere most is és végig azt állította, hogy szereti. 

Az állítást előkészítő beszélgetés hosszú és sok részletre kiterjedő volt, és egyre inkább kirajzolódott egy árnyék a térben. Ez az árnyék semmiképpen sem az állítás kérő sajátja volt, hanem egyértelműen egy, a generációs térből érkező minőség. 

Mivel már részt vett sok állításon és tudtam, hogy jól fel van építve a rendszere, ezzel az árnyékminőséggel kezdtünk dolgozni. 

A következő oldási folyamatnak azt a címet tudnám adni, hogy Beszélgetés az árnyékkal.  Mivel ez egy egyéni konzultáció volt, az az árnyékot én képviseltem az állítást kérő pedig saját magát.

Az árnyék befogadó, oldott és beszédes volt. A lány elmesélte neki a szerelem okozta félelmeit, rossz érzéseit, rákérdezett ezek eredetére és az árnyék mindenre felelt.

Körülbelül egy jó fél óra után éreztem, hogy a képviseletben változik valami. Egyre inkább az állítást kérő édesanyjának a szellemeként kezdtem jelen lenni. Ekkorra már sok minden kiderült, aminek a családi sorsok ismeretében értelme volt. Nagyon is.

Ezeket nem írom le, hosszú lenne, és elég is róluk annyi, hogy a családon belüli bántalmazás sokféle témáját érintettük, ami generációkon keresztül titokban volt tartva. Ezek azért voltak fontosak, mert az anya személye és sorsa végül egybefoglalta ezeket egyetlen különleges, ellentmondásos árnyék-karakterré, amit az állítást kérő végül elhozott hozzám.

Az anya árnyéka és a szerelem kockázata

Az anya korán meghalt, a lány szinte nem is ismerte, hiszen két éves volt akkor. Sok nehézség után végül gondos nevelést kapott, felnőve jó szakmát szerzett, de az édesanya hiánya, és az az árnyék, ami emlékére rávetült mára már egyre inkább gyógyulásért kiáltott.

Szóval itt ültünk, ő önmaga, én az édesanyja árnyékának képviseletében és beszélgettünk. 

Rengeteg kérdésre érkezett válasz, és végül eljutottunk odáig, hogy a lány végül úgy mert segítséget kérni az édesanyjától, mintha élne. Elmesélte neki a szerelmi kapcsolatának fájdalmát, és megkérdezte tőle, hogy mit tegyen. 

A válaszra, amit kapott, nem számított senki. Kiderült, hogy az anya, sokféle sérülése ellenére egyedül a szerelem kérdésében rendkívül szabadon és újszerű módon gondolkodik. 

Lány: Anya, kiderült róla, hogy egy másik nő is van az életében, és amikor kértem, hogy válasszon, a másikat választotta. De azt mondta, hogy engem szeret szerelemmel, és mindig is szeretni fog. Mit tegyek? 

Anya:  Kislányom, ha szereted, szeresd úgy, ahogy van. A szerelem kockázatos. Még akkor is, ha teljesen gondosan kiválasztod azt, akivel összeházasodsz és gyermeket vállalsz, az évek során váratlan dolgokat fogsz tapasztalni. A szerelem hatalmas, embert formáló erő. Kihozza mindkettőtökből azt, amit semmi más nem tudna kihozni.

Ha szerelmes vagy, akkor el kell fogadnod annak a kockázatát, hogy találkozni fogsz fénnyel és árnyékkal, boldogsággal és szenvedéllyel, hogy elkezditek kihozni egymásból nem csak önmagatok, de a családotok, sőt, a világ minden fájdalmát és néha az örömét is. A köztetek izzó szenvedély alkímiája fel fogja oldani ezt, de nincsen biztosíték arra, hogy ez boldogságot hoz a számotokra.

Innen, a köztes létből, ahol megrekedtem és ahonnan nem tudtam tovább menni, elmondom neked: a szerelem transzcendens erő, és nem a családalapításról, a boldogságról, hanem a szenvedélyről és a világ megtisztításának, átformálásának az erejéről szól. Hozhat egy életen át tartó bánatot, de csak akkor, ha nem vállalod, hogy szembenézel azokkal a sorsfeladatokkal, amikkel szembesített téged.  

Ha képes vagy erre a harcra, akkor végül valami tisztább és nyugodtabb dolog keletkezik bennetek. 

Lány: De ő nem engem választott, hanem valaki mást.

Anya: A szerelem nem feltétlenül szól a beteljesülésről, de van választásod. Ha nem szeretnél ebben élni, nem kell. Választhatsz egy szeretetteljes, hozzád harmonikusan kötődő férfit, és a gyengéd kapcsolódásból nyugalom és biztonság születhet. Ebben az esetben a lényed nem válik a világ megtisztításának kohójává, de így is tovább tudod adni az életet és harmóniát vihetsz a világba egy másik módon. 

Lány: És akkor az életfeladatomat hogyan töltöm be? Hogyan segíthetek a családomnak, a környezetemnek? Ebben a második esetben nem adom tovább az utódaimnak azokat a traumákat, fájdalmas mintákat, amiket ki tudna fejezni/égetni, transzformálni tudna bennem a szerelem? 

Az anya lassan úgy érezte, hogy szeretne elköszönni, mert végre képes volt elmondani a lányának mindazt, amit anyaként át szeretett volna adni neki. Ezért elköszöntek, és a beszélgetést más nem képviselőként, hanem állításvezetőként fejeztem be. 

Kati: Anyukád lénye most szeretne távolodni, de állításvezetőként elmondhatom, hogy ezeket a klánnal, kiterjesztett családdal és a világgal kapcsolatos energetikai feladatokat, amiket a születésünkkor elvállaltunk, más módon is teljesíthetjük. Az önismeret, a belső út felvállalása, és az élet szenvedélyes, intuitív vagy meditatív megélése hasonló eredményre vezet. A karmikus, generációs és személyes transzformációnak sok módszere van. És ha ezeket választjuk, akkor megérkezhet az a szerelem, ami beavató, szenvedélyes erőként önmagunk egy jobb állapotát hívja elő, és hasonlóan tudja emelni a társunkat és a leszármazottainkat is. 

Facebook csoportunk szeretettel vár téged is: https://www.facebook.com/groups/327560687669674

Állításra jelentkezhetsz vagy konzultációt kérhetsz: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Katalin

Személyiségintegrációs tréning vezető vagyok. Szeretettel várlak, ha a családállítás, a drámatechnikák és a kineziológiai izomteszt ötvözéséből álló komplex eszköztár segítségével szeretnéd gyógyítani, oldani családi, munkahelyi, vagy bármely társas problémádat. Önismereti és öngyógyító módszer, tehát saját belső világodban dolgozunk egy támogató légkörben. Az állítói napok helyszíne jelenleg Budapest és Jászberény.
Egyéni vagy csoportos állításra, coaching ülésre jelentkezhetsz a szemelyisegintegracios.allitas@gmail.com email címen, vagy töltsd ki a jelentkezési lapot: https://www.bottyankatalin.com/allitoi-napok-meghivoi/jelentkezes-szemelyisegintegracios-csaladallitasra/

Családállítóként Pozsgai Nikoletta tanítványa vagyok, de alkalmazom azokat a felismeréseket is, amelyeket sok év önismereti munka és különböző tanulmányok során magam szereztem. 7 éve vezetek rendszeresen családállításokat. Ezekről visszajelzéseket, leírásokat olvashatsz ezen az oldalon.

Eredeti szakmám szerint etnográfus és kulturális menedzser vagyok. Etnográfusként, kulturális antropológiát is tanultam, s az egyéni élettörténetek, a személyiség, mint az életpálya, életút, forrása ragadott meg. Egyéni sorsok, sokszor traumatikus élettörténetek feldolgozása érdekelt legjobban, illetve az egyén és a közösség viszonya. A narratív identitás elmélet és a gyógyító beszélgetés eszköztára indította el a keresést, melynek célja a családállításokon való részvétel, majd az állításvezetői képzés elvégzése lett. Kulturális menedzserként, szervezetfejlesztőként több közösséget alapítottam, vezettem. Dolgoztam a legkülönbözőbb érdeklődésű, hátterű felnőtt és gyermek csoportokkal, rendeztem kiállításokat, vezettem gyermekművészeti foglalkozásokat, rendezvényeket és táborokat. Mindezek mögött önálló művészeti tevékenység állt. Életem során folyamatosan összegeztem az olvasás, tanulás, tapasztalás alkotás és ráérzés által szerzett ismereteket, és igényem volt rá, hogy ezeket formába is öntsem. (Ezekből egy keveset meg is osztok, keresd a menüben az alkotások menüpontot.)

A 2013 óta elmúlt időszak egyik legjelentősebb hozadéka volt számomra, hogy – figyelmemet, időmet néha extrém módon igénybe vevő munkahelyi és magánéleti körülmények között – elvégeztem a Pozsgai Nikoletta Katalin által kidolgozott személyiségintegrációs állításvezetői képzést, ami a családfelállítás egy komplexebb és – tapasztalatból mondom – nagyon hatékony módja. Magam azon túl, amit korábban tanultam, és amit állításvezetői munkám közben a mező tanított nekem, elsősorban azt az utat követem, amit Nikoltól láttam, tehát az ő tanítványaként határozom meg magamat úgy is, mint állításvezető és úgy is, mint Szinkron 1-2 oktató, Szinkron 5/A és alapfokú NEF (női energia fitnesz) gyakorló.
Az én állítói napjaim többnyire úgy állnak össze, hogy 5-6 állítás személyes kérés alapján, és ha marad idő, lehetséges egy állítás a csoport közös árnyékára. Ezek nagyon izgalmas, a Kárpát-medence és a régi kultúrák életébe belepillantást engedő állítások, erős oldó hatással.

Saját módszeremmel dolgozom és fontos feladatomnak tartom a kollektív teres állítások vezetését. Ez inkább haladóknak való folyamat, ami út a fény ránk vonatkozó emlékezetében.

Megtisztelsz, ha problémáddal, kéréseddel megkeresel. Addig is, olvasgass az oldalamon. A leírások, visszajelzések segítenek eldönteni, ezt az élményt kerested-e.

Bottyán Katalin

Még szintén kedvelheted...